Loader

De beukenhouten vloer

Gebruik van beukenhout

Beukenhout is een stuk taaier dan eikenhout. Het wordt daarom vooral gebruikt in kleinere bouwwerkjes zoals speelgoed. Echter laat het geen geur of smaak achter, waardoor het ook vaak wordt verwerkt tot ijsstokjes en satéprikkers.

Eigenschappen van beukenhout

De hardheid van een massief beukenhouten vloer, is zeer vergelijkbaar met eiken. Daarom zijn beide houtsoorten traditioneel te noemen. Dit houtsoort is populair, omdat het een houtsoort is zonder knoesten. Men kiest vooral voor beuken, omdat het een rustige uitstraling geeft aan een huis. Ook valt het zeer goed te bewerken en splintert het niet. Het is een houtsoort wat erg veel werkt, dit wordt ook wel ‘nerveuze houtsoort’ genoemd. Om dit te voorkomen wordt het vaak gestoomd. Hierdoor krijgt het een roze tot lichtrode kleur.

Onderhoud van een beukenhouten vloer

Het onderhouden van een beukenhouten vloer is ook vrij standaard. Het beste kan de vloer een aantal keer per week gestofzuigd worden. Ook is het verstandig om de vloer af en toe vochtig af te nemen. Let er hierbij wel op dat er niet te veel vocht wordt gebruikt, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de vloer. Het gebruik van passende onderhoudsmiddelen is essentieel voor een beukenhouten vloer.

TOP