Loader

De grenenhouten vloer

De voordelen van een grenenhouten vloer
Het aanschaffen van een grenenhouten vloer, is iets wat steeds meer mensen overwegen om te doen. Er zijn natuurlijk ook veel redenen om een grenenhouten vloer aan te schaffen, maar wat maakt het nou echt populair? Eerst een aantal voordelen van een grenen vloer op een rijtje:

·         Zeer isolerend

·         Past bij ieder interieur

·         Goede basis voor kleurcombinaties

·         Veel afwerkmogelijkheden

·         Duurzaam product

·         Eenvoudig in onderhoud

·         Eén van de belangrijkste redenen: Betaalbaar in aanschaf.

Kortom, er is voldoende reden aanwezig om over te gaan op een grenen vloer. Het biedt veelal dezelfde voordelen als een eikenhouten vloer. Echter ben je onder aan de streep bij een grenen vloer veel goedkoper uit.

Noesten in grenenhout

Kenmerkend aan een grenen vloer, zijn de kleurschakeringen in het hout. Deze worden veroorzaakt door noesten en het kleurverschil tussen het spint en het kernhout. De kleur van de noesten is veelal roodachtig tot bruin. De vorm is vooral ovaal-rond, dit zijn de plaatsen waar de takken groeiden. Het spint is geelachtig wit, dit is het jongere hout van de boom. Nog een grote reden waarom grenen wordt gekozen boven andere houtsoorten, is omdat het zich aanpast aan de inrichting. Het past namelijk in iedere inrichting, van modern tot klassiek.

De nadelen van een grenenhouten vloer

Uiteraard zijn er ook nadelen bij een grenen vloer. Vocht en droogte zorgen er namelijk voor dat het in de zomer en winter gaat werken. Hoe stabieler de luchtvochtigheid in een ruimte is, hoe beter de vloer blijft in deze periodes. De ideale luchtvochtigheidsgraad van een ruimte en voor een vloer is tussen de 55% en 65%. Zorg er daarom dus ook bij het leggen voor, dat er 15mm ruimte over wordt gelaten rondom de vloer, zodat wanneer deze toch gaat werken, het geen schade oplevert.

TOP