Loader

De mozaïekvloer

Mozaïek houten- of parketvloer

  “Wat is een mozaïek houten vloer?” is een veelvoorkomende vraag. Veel mensen hebben nog nooit van mozaïek parket gehoord. Mozaïek parket valt te herkennen aan de haaks verlijmde blokjes. Het is een karakteristieke legwijze die een unieke uitstraling creëert. Naast de mooie uitstraling, is mozaïek parket ook nog eens erg praktisch en kent het vele voordelen.

  Mozaïek houten vloer schuren en behandelen

  Het schuren en behandelen van een mozaïekhouten vloer is geen eenvoudige klus. Vaak is dit type vloer gespijkerd. Dit betekent dus ook dat tijdens het schuren van de mozaïekvloer, de spijkertjes door de trillingen weer naar boven komen. Deze spijkertjes dienen naar afloop gestopt en gedreveld te worden.

  Afhankelijk van de houtsoort van uw mozaïekvloer, is het mogelijk om deze te laten kleuren met een behandeling. Eiken- en grenenhouten mozaïekvloeren laten zich altijd kleuren. Tropische houtsoorten en overige houtsoorten laten zich niet kleuren.

  Voordelen en nadelen mozaïek parketvloer

  Net als bij iedere houten vloer, zijn er voor- en nadelen aanwezig. Dit is voornamelijk afhankelijk van de houtsoort, maar voor een deel ook van de legwijze. De voor- en nadelen van mozaïekparket zijn als volgt.

  Voordelen van mozaïekparket:

  ·         Werkt niet of nauwelijks

  ·         Afwerking naar keuze

  ·         Minimaal loopgeluid, stille vloer

  ·         Ideale (onder)vloer voor op vloerverwarming

  ·         Lange levensduur

  ·         Bij aanbouw uit te breiden

  ·         Perfecte basis als ondervloer

  Nadelen van mozaïekparket:

  ·         Niet zelf te leggen

  ·         Niet opneembaar

  ·         Langere legtijd

  ·         Niet verhuisbaar

     Het kopen en laten leggen van een mozaïek parketvloer

     Prijzen van mozaïekvloeren lopen heel erg uiteen. Dit komt voornamelijk doordat het gebaseerd wordt op een aantal factoren die onderling erg verschillen. Wat een mozaïekhouten vloer inclusief leggen kost, hangt uiteraard af van het type houten vloer. Daarnaast is het ook afhankelijk van de dikte, breedte, sortering, afwerking, bewerking en type hout. De gemiddelde prijs van een mozaïekhouten vloer, varieert in prijs tussen de €35,- en €105,- per m2.


     TOP