Loader

De trend van nu: whitewash vloeren

Houten vloer schuren en white washen

Het white wash effect op een houten- of parketvloer is een oude praktijk. White wash geeft een houten vloer een licht witte of witgrijze look. Zeker bij houtsoorten als eiken en grenen het white wash effect een mooi gezicht. Afhankelijk van de menging van de white wash én van de houtsoort, bestaat white wash in vele diverse varianten.

In welk interieur past white wash het beste?

Er zijn vele verschillende interieurstijlen waarbij een white wash effect perfect gecombineerd kan worden. Dit komt doordat de afwerking veel onderling varieert. Geen wonder dus dat deze afwerking zo populair is. In combinatie met een eikenhouten vloer, komt het white wash effect het meeste voor. Simpelweg omdat eikenhout goed bewerkbaar is en zo dus vaak in interieurs wordt gebruikt.

De prijs van een white wash vloer

Het hebben van een white wash vloer is vaak duur. Gelukkig kunt u dankzij Woodstep nu al goedkoop in bezit zijn van een topkwaliteit houten- of parketvloer met het bekende white wash effect.

Onderhoud white wash vloeren

White wash geeft uw vloer een mooie lichte uitstraling, echter ervaart men veel argwaan over de besmettelijkheid van een met white wash bewerkte houten vloer. Deze argwaan is enigszins terecht, maar de slijtage, zoals viezigheid en gebruikerssporen, is ook te voorkomen door juist het juist onderhouden van de houten vloer.

Wit afgewerkte houten vloeren zijn sneller besmettelijk voor het inlopen van vuil. Men ziet snel viezigheid en gebruikerssporen. Vooral in de hal en keuken kan dat vrij snel gaan. Deze afwerking moet dan ook goed onderhouden worden.

Voordelen van white wash vloeren

De voordelen van een white wash vloer, zijn overeenkomend met de behandeling die hiervoor is gebruikt. Om te bekijken wat de individuele eigenschappen van onze behandelingen zijn, kunt u terecht op de betreffende pagina’s voor de olie-, hardwax- en lakbehandelingen.

TOP