Loader

De visgraat vloer

Visgraat vloer leggen in uw woning

De houten vloer met een visgraat legpatroon is terug van weggeweest en enorm populair. Massief houten visgraatvloeren en visgraat lamelparket geven werkelijk elke ruimte een uniek karakter en maken uw woonruimte tot een persoonlijke, warme en sfeervolle plek.

Visgraat klinkt misschien niet zo charmant, maar wie het eenmaal gezien heeft is vaak direct verkocht. Bij een visgraatvloer zijn de houten delen in een schuin lopend patroon gelegd. Niet alleen het patroon, ook houtsoort, afwerking, behandeling en de lengte en de breedte van de afzonderlijke planken zijn van invloed op de uitstraling van de vloer. Een visgraat geeft volop dynamiek aan een vloer en dus aan de ruimte.

Wat is de gemiddelde prijs van een houten visgraatvloer?

De prijs van een visgraat vloer is afhankelijk van een aantal verschillende factoren zoals de houtsoort, massief hout of visgraat parket en het type afwerking. Zo kunt u kiezen voor een vloer met of zonder plinten of kunt u de vloer naadloos door laten lopen in de badkamer. Deze beslissingen maken het onmogelijk om er hier een prijskaartje aan te hangen.

Wat is de beste behandeling van een houten visgraatvloer?

Wilt u een strakke vloer of juist liever een vloer met een klassieke uitstraling? Kan allebei, ook met visgraatpatroon. Als u een visgraatvloer voorziet van een slijtvaste laklaag maakt dat de vloer bijzonder duurzaam - en vraagt hij ook maar weinig onderhoud. Wel zo makkelijk. Afhankelijk van de houtsoort kunt u een houten visgraatvloer ook laten stomen, roken of oliën. Bovendien is de houtsoort zelf ook invloed op de uitstraling: er zijn bijvoorbeeld lichte en donkere eikensoorten die een totaal ander vloerbeeld opleveren. Ook de breedte en de lengte van de afzonderlijke vloerdelen zijn van invloed op de uitstraling van de vloer in de ruimte.

Visgraatvloeren en vloerverwarming

Visgraatvloeren zijn bij uitstek geschikt om te combineren met vloerverwarming. Ideaal, want steeds meer nieuwe woningen worden gebouwd met vloerverwarming voor houten vloeren - uiteindelijk is het een efficiënte en zuinige manier van verwarmen. Gaat u een nieuwe vloer leggen? Dan is ook vloerverwarming dus het overwegen waard.

TOP