Loader

Een gehardwaxte houten vloer

Houten vloer stofvrij schuren en hardwaxen

Een met hardwax behandelde houten vloer, is vergelijkbaar met een geoliede vloer. De hardwaxolie behoudt de natuurlijke uitstraling van de houten vloer met een extra lichte glans laag. Ten opzichte van de olie heeft de hardwaxolie een vollere, warme uitstraling en benadrukt het de structuur van de vloer.

Wat is hardwax?

Hardwax bevat een component olie en een component hardwax. Het component olie trekt in de vloer en het component hardwax blijft als een beschermlaag op de vloer liggen. Deze beschermlaag glimt zeer licht. Het is dus niet vergelijkbaar met een lakbehandeling, maar meer met een oliebehandeling.

Het onderhouden van een hardwax vloer

Een hardwaxolie vergt met regelmaat onderhoud. Stofzuig of veeg de vloer voldoende om vuil en zand zo snel mogelijk weg te nemen. Afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de vloer, dient deze met de bijhorende producten gereinigd te worden. Daarnaast raden wij aan jaarlijks onderhoudt uit te voeren. Door middel van de onderhoudswax kunt u dit met gemak zelf uitvoeren. Plaatselijke krassen en vlekken kunt u tevens bijwerken met de onderhoudswax.

De mogelijkheden bij een hardwax vloer

Bent u benieuwd of het mogelijk is om deze geweldige hardwax aan te brengen op uw houten vloer? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Woodstep! Daarnaast kunt u onze prijscalculator invullen om snel een persoonlijke offerte te ontvangen.

TOP