Loader

Een gelakte houten vloer

Het stofvrij schuren en lakken van een houten vloer

Een lakbehandeling op een houten vloer, is een verstandige keuze. Daarnaast is het een keuze die heel populair is. Een lakbehandeling geeft de houten vloer namelijk de sterkste weerstandslaag tegen vocht- en vuilvlekken.

Onderhouden van een gelakte vloer

Deze toplaag is min of meer ondoordringbaar, maar let op, niet geheel waterdampdicht. Reiniging is erg eenvoudig. Door het gladde oppervlak kan vuil namelijk eenvoudig worden opgelost en verwijderd. De vloer mag beperkt worden gereinigd met een in water opgeloste speciaal reiniger.

De laklaag kunt u vervolgens beschermen en onderhouden middels een polish. Een afgelakte vloer glanst meer dan een met olie ingewreven vloer. Hierdoor ziet u op een gelakte vloer kleine beschadigingen en oneffenheden iets beter.

Het kleuren van een gelakte vloer
Zoals met veel producten speelt ook hier de kleur een rol. Op een donker oppervlak vallen vlekken en beschadigingen eerder op dan op een licht oppervlak. Er bestaan ook matte lakken. Een vloer die hiermee is afgelakt benadert het uiterlijk van een was/olievloer. Wij adviseren lak als afwerking bij aanwezigheid van kinderen en/of huisdieren, omdat hardwax en olie vrij onderhoudsgevoelig zijn.
TOP