Loader

Een geoliede houten vloer

Houten vloer stofvrij schuren en oliën

We spreken van een geoliede vloer (olievloer) wanneer uw houten vloer (parketvloer) is behandeld met één of twee lagen olie. Deze olie wordt in de poriën van het hout gewreven, waardoor uw houten vloer is beschermd tegen vuil en vocht. Wanneer u ervoor kiest om uw vloer te behandelen met olie dan krijgt uw geoliede vloer een natuurlijke en matte uitstraling.

Geoliede vloer onderhouden

Natuurlijk is er het standaard onderhoud dat voor elke vloer geldt: dagelijks vuil en stof verwijderen. Dit kan met een vloerwisser, maar ook met een stofzuiger. Daarnaast is er specifiek onderhoud.

Voor een traditionele olievloer geldt dat deze regelmatig gezeept (gedweild) dient te worden. De zeep verwijdert niet alleen het vuil van uw houten vloer maar voorziet uw vloer tegelijkertijd van een beschermende slijtlaag. Dit zepen kunt u aanbrengen met een mop of duo-dweil.

Daarnaast is het belangrijk om minimaal 2x per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor is uw vloer beter beschermd tegen vuil en vlekken.

Daarnaast is er een intensief reiniger die sterk vervuilde vloeren reinigt. Na het gebruik van de intensief reiniger moet u uw vloer weer met de onderhoudsolie behandelen.

Voordelen en nadelen parket oliën

Voordelen:

·             Maandelijks makkelijk te onderhouden met voedende zeep.

·             Een geoliede vloer heeft een natuurlijke uitstraling. Wilt u een glanzende vloer dan kunt u de vloer beter lakken.

·             U kunt een geoliede vloer makkelijk plaatselijk bijwerken zonder dat er verschil komt in de kleur en uitstraling.

·             Meerdere kleuren mogelijk met een geoliede vloer

Nadelen:

·             Vloeistoffen met name olie bijvoorbeeld olijfolie trekt snel in de vloer, waardoor er donkere vlekken ontstaan.

·             Als de vloer niet goed onderhouden wordt trekken andere vlekken ook makkelijk in de vloer.

TOP