Loader

Een geschaafde houten vloer

Een geschaafde houten vloer

Een nieuwe mogelijkheid voor een stoer interieur, is een geschaafde houten vloer. Dit type vloer zorgt voor een warm en levendig effect over de gehele oppervlakte. Ook valt het goed te combineren met vele andere effecten zoals rustiek en natuur.

Een geschaafde houten vloer is precies het tegenovergestelde van een geschuurde houten vloer. Een vloer die geschaafd is, krijgt een robuuste, stoere uitstraling. Hierbij is de houtstructuur duidelijk zichtbaar, wat zorgt voor een extra natuurlijke afwerking.

Door een houten plank te schaven, wordt er als het ware een stuk van het hout afgesneden. Het afsnijden van dit hout wordt gedaan voordat de planken gereed worden gemaakt als vloerdelen. Zo heeft het schaven van een vloer geen invloed op de levensduur. Wat hieruit overblijft, is een oppervlakte van vers gespleten hout.

Deze ontwikkeling op het gebied van houten vloeren, heeft voor veel diversiteit gezorgd. Naast dit type afwerking, bestaan er namelijk ook andere types zoals geschuurde, geborstelde en gerookte houten vloeren. Hierdoor is het altijd mogelijk om een persoonlijk element te verwerken in uw interieur.
TOP