Loader

Een verouderde houten vloer herstellen

Een verouderde houten vloer herstellen

Nadat er een langere tijd op een houten vloer is geleefd, gaat deze slijtageplekken en beschadigingen vertonen. Het kan ook zijn dat de vloer er simpelweg doorleefd uit ziet, of dat er zich verkleuringen voordoen. Dan is het mogelijk om de houten vloer te laten herstellen tot zijn oude staat of misschien wel tot een nieuwere en betere staat dan tevoren.

Verouderde houten vloer schuren

Het is mogelijk om uw vloer te laten schuren, mits de toplaag dikker is dan 4 millimeter. Is de toplaag dunner dan 4 millimeter? Dan is de toplaag te dun en zal de schuurmachine door de vloer heen schuren. Door de houten vloer te schuren, zullen de meeste beschadigingen, vlekken en slijtageplekken verdwijnen. De laag die zich onder de toplaag bevindt, zal zich zichtbaar maken.

Verouderde houten vloer behandelen

Na het schuren, is de vloer uiteraard kaal en ziet het er alweer een stuk frisser uit. Wel is de vloer nu onbehandeld en zeer gevoelig voor beschadigingen en vlekken. Om dit tegen te gaan, wordt er een behandeling aangebracht. Door het aanbrengen van de behandeling, zal de vloer een beschermlaag krijgen tegen vocht en vuil.

Niet alleen voor de beschermlaag kiezen mensen voor een behandeling, maar ook voor de schitterende eigenschap die een behandeling met zich meebrengt. De behandeling kan er namelijk voor zorgen dat de vloer zijn eigen afwerking heeft zoals bijvoorbeeld mat, zijdeglans of glans. Bij eiken- en grenenhouten vloeren is het zelfs mogelijk om een behandeling met een kleur aan te brengen. Wellicht dat u wel eens hebt gehoord van de term ‘whitewash’. Dit refereert naar een eiken- of grenenhouten vloer die is behandeld met een kleur die het witter doet lijken.

Het herstellen van een houten vloer is geen eenvoudige taak. Laat daarom uw houten vloer stofvrij schuren en vakkundig behandelen door Woodstep. Met ruim 20 jaar ervaring, garanderen wij de beste kwaliteit voor de laagste prijs.

TOP