Loader

Het (laten) leggen van een strokenhouten vloer

Wat is een strokenhouten vloer?

De stroken vloer wordt ook wel een ‘standaard houten vloer’ genoemd. Dit komt doordat dit het meest voorkomende legmotief is. Ze bestaan meestal uit stroken van 7 of 9 cm breed. Vaak zijn de stroken 6,2 millimeter dik, maar sommige gevallen kiest men voor een dikte van 10 millimeter, zodat de vloer langer mee kan en vaker kan worden geschuurd.

Voordelen strokenhouten vloer

Een stroken parketvloer brengt vele voordelen met zich mee. Zo is het een traditionele en vertrouwde uitstraling die veel vaker voorkomt. Het zorgt voor een rustige uitstraling en is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast wordt het vaak gebruikt in appartementen, past het in vrijwel ieder interieur en is het in vele verschillende houtsoorten beschikbaar.

Een strokenhouten vloer als interieur

De mogelijkheden om een stroken parketvloer te verwerken in een interieur, zijn nagenoeg eindeloos. Dankzij de vele diverse houtsoorten waarin het verkrijgbaar is, zit er voor elk wat wils tussen. Leg je de stroken over de lengte van de kamer, dan oogt deze kamer een stuk ruimer. Op deze manier valt er op ontelbare verschillende manieren te spelen met het interieur, met dank aan de stroken vloer.

Tips voor een strokenhouten vloer

Doordat de stroken vaak aflopen, spreekt men vaak van V-groeven bij een stroken parketvloer. Deze V-groeven geven een mooi levendig effect op voor de houten vloer. Ten slotte valt dit stroken motief vaak eenvoudig te behandelen en eventueel te kleuren, waardoor je altijd het effect kunt creëren die het beste bij u en uw woning past!

 

TOP