Loader

Het verwerken van hout in uw interieur

Waarom kiest men voor hout?

Het populairste materiaal in een interieur, is hoogstwaarschijnlijk hout. De hoofdreden hiervoor is dat hout heel aanpasbaar is. Het komt in vele verschillende soorten, kleuren en maten. Hierdoor is het makkelijk om te combineren met andere materialen en kleuren. Hout wordt vaak gebruikt om warmte te geven aan een interieur. Nu is het uiteraard mogelijk om dit heel subtiel toe te passen, maar het kan ook meteen groots worden aangepakt. Hieronder staan verschillende manier om hout te verwerken in een interieur.

Hoe verwerk ik houten vloeren?

Het hebben van een houten vloer, zorgt voor de warmste uitstraling in een huis. Ook haalt hout het ware karakter van het huis naar boven. Er kan hierbij gedacht worden aan verschillende kleuren, patronen en de invulling bij de rest van het interieur. Er kan gekozen worden tussen de veilige lichtere kleuren, die passen bij ieder interieur. Misschien houdt u toch meer van een risico, dan kunt u ook gaan voor een donkere tint of een grijstint vloer.

Hoe verwerk ik houten accessoires?

Het is mogelijk om hout subtiel te verwerken in uw interieur. Denk hierbij aan verschillende houten accessoires zoals fotolijsten, schalen, kandelaren enzovoort. Door hout af te wisselen met andere materialen, wordt al snel een speels karakter gegeven aan een interieur.

Hoe verwerk ik houten elementen?

Andere houten elementen waaraan gedacht kan worden, zijn houten steunpilaren en meubels. Er zijn vele verschillende manieren om deze houten elementen bij elkaar te laten matchen. Zo kan alles een andere kleur geven worden, of juist laten uitstaan door enkele elementen een andere kleur te geven. Heeft u bijvoorbeeld al een houten tafel, die niet matcht bij een houten vloer? Dan wordt dit al opgelost door een kleed onder de tafel te leggen.

Hoe verwerk ik houten muren?

Om het toch groter aan te pakken, kan er gekozen worden voor een houten muur in huis. Dit geeft de kamer een warme en toch bijzondere uitstraling. Hierbij hoeft er geen muur gesloopt en opnieuw opgebouwd te worden, maar kan er eenvoudig op een creatieve manier aan de slag worden gegaan. Zo kan ervoor gekozen worden om bijvoorbeeld wandplaten of plakhout te gebruiken.

TOP