Houten vloeren en huisdieren

Houten vloeren en huisdieren

Het hebben van een huisdier is een hele verantwoordelijkheid. Dit in combinatie met een houten parketvloer kan een flink risico vormen. Zo kan het maar zo zijn dat uw hond of kat urineert of braakt op de houten vloer. Zo zijn er nog veel meer andere dingen die mis kunnen gaan bij een huisdier in het nadeel van de houten vloer.

In bijna iedere behandeling zit een stof genaamd looizuur. Dit looizuur is vaak de grootste boosdoener in combinatie met een huisdier. Bij het in aanraking komen van een stof met een hoge PH-waarde (zuurgraad) zoals braaksel of urine van een kat of hond, zal deze stof gaan werken en lastige vlekken achterlaten.

De volgende tips kunnen u helpen bij het voorkomen en/ of verhelpen van deze problemen:

-          Stofzuig regelmatig om zand te verwijderen, dit werkt namelijk als schuurpapier onder de pootjes van dieren, waardoor de vloer sneller slijt;

-          Zorg voor deurmatten;

-          Ruim ongelukjes zo snel mogelijk achter uw huisdier op;

-          Zorg dat de drinkbak van uw huisdier niet op de houten vloer staat. Indien dit niet anders kan, zorg er dan voor dat er iets onder de drinkbak ligt.

Is er toch een ongelukje gebeurt door uw huisdier en heeft dit vlekken achtergelaten? Dan kunt u altijd contact met Woodstep opnemen, zodat er met u mee kan worden gedacht bij het verhelpen van dit probleem.

TOP