Onderhoud van uw houten vloer

Uw parketvloer onderhouden

Om zo lang mogelijk te genieten van uw pas geschuurde en behandelde vloer, is het belangrijk dat er onderhoudsproducten worden gebruikt die geschikt zijn voor de aangebrachte behandeling. De meest populaire behandelingen die momenteel worden aangebracht op houten vloeren over de hele wereld zijn olie, hardwax en lak.

Iedere behandeling heeft zijn eigen product specifieke onderhoudsproduct. Wanneer men kijkt naar een onderhoudsproduct, is het vanzelfsprekend dat het juiste product wordt gekozen op basis van de aangebrachte behandeling. Echter is het ook belangrijk om te kijken naar bijvoorbeeld de afwerking die is aangebracht (bijvoorbeeld zijdeglans of mat). Ook het merk van de aangebrachte behandeling speelt hierin een grote rol. Zo hebben sommige leveranciers hun eigen onderhoudsproducten. Dit is dan vanzelfsprekend het beste onderhoudsmiddel om te gebruiken.

Ongeacht welke behandeling wordt gebruikt, gelden er in het algemeen een aantal regels. Dagelijks dient er stof en vuil te worden verwijderd met een stofdoek of stofzuiger. Periodiek dient er een onderhoudsproduct te worden aangebracht, met name op plekken die gevoelig zijn voor slijtage, zoals op looppaden, in de keuken en op andere zitgedeelte.

TOP