Loader

Waterschade aan mijn houten vloer; wat nu?

Waterschade aan uw houten vloer; wat nu?

Na het warme weer van afgelopen zomer, komen er ongetwijfeld weer veel regenachtige dagen aan. Natuurlijk is dat hartstikke fijn voor de tuin, maar toch kan een plensbui voor flinke waterschade zorgen. Dit is de grootste vijand van houten vloer. Wat kunt u nu het beste doen bij waterschade aan uw houten vloer?

De eerste stap

Het allerbelangrijkste is allereerst het inschakelen van een specialist. Hoe meer schade voorkomen wordt, hoe beter. Tevens wil uw verzekeraar hier per direct van op de hoogte worden gesteld. Voor een grotere kans op herstel, schakelt u dus per direct een professional in.

Het drogen van uw vloer

Vervolgens is het verstandig om te beginnen met het drogen van uw houten vloer. Pak een stapel handdoeken, ventileer goed en draai uw verwarming omhoog.

Leg contact met uw verzekeraar

Vaak valt waterschade gewoon onder uw dekking bij de inboedel- of opstalverzekering. Het is verstandig om eerst bij de verzekeraar na te gaan of dit het geval is en welke vervolgstappen u dient te nemen.

Neem contact op met een specialist


Een specialist kan de schade snel voor u in kaart brengen en adviseren over de beste vervolgstappen. Woodstep helpt u daarnaast ook graag bij het herstellen van uw houten vloer. In sommige gevallen dient de vloer slechts geschuurd en behandeld te worden. In andere gevallen zal een groot deel of de gehele vloer vervangen moeten worden. Ongeacht wat bij u het geval is, wij nemen u mee in het proces en houden u continu op de hoogte van de situatie. Wij zorgen er ook voor dat u alle facturen aan de verzekering kunt voorleggen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Woodstep op 0546 232 036 of op aanvragen@woodstep.nl

TOP