Loader

Zijn deuken in mijn houten vloer normaal?

Deuken in mijn houten vloer

Een klacht die vaak voorkomt bij houten vloeren, is dat er kleine deukjes in komen. Is dit normaal of heeft u een “slechte” houten vloer gekocht? Waarom komen er in PVC bijvoorbeeld veel minder deuken? Antwoorden op deze vragen leest u in dit artikel.

Oorzaken deuken in de houten vloer

Wanneer u een houten vloer heeft waarin u zelfs met schoenen of sokken een deuk inloopt, dan heeft u inderdaad een “slechte” houten vloer gekocht. Echter komt dit nauwelijks tot niet voor, zelfs niet bij de zachtere houtsoorten. Deuken en krassen zijn echter niet te voorkomen. Bij normaal gebruik van de houten vloer zit daar dan ook geen garantie op. Zelfs op harde tropische houtsoorten, zult u naar verloop van tijd deuken of krassen gaan zien.

Er zijn verschillende oorzaken voor deze deuken:

-          Te veel gewicht op een relatief klein oppervlak. Denk hierbij aan hakken van damesschoenen of een steentje in het profiel van een schoen. Het wippen op twee poten van een stoel is tevens een veelvoorkomende oorzaak. Door al deze manieren komt er te veel druk op een klein oppervlak.

-          De impactkracht van een voorwerp dat valt. Hierbij kunt u denken aan diverse materialen in de keuken die vallen. Op deze manier zijn deuken vaak zelfs groter, omdat een klein vallend voorwerp een grote impact kan hebben. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een kogel.

Dat er deuken in de houten vloer zitten, is dus niet gek. Of dit er slecht uitziet, valt over te discussiëren. Er zijn zelfs houten vloeren die opzettelijk zijn ‘beschadigd’, dit heet verouderen van de houten vloer. Hierbij worden deze deuken machinaal veroorzaakt, wat een verouderde uitstraling biedt.

Houten vloer renoveren

Krassen en deuken horen nu eenmaal bij een houten vloer. Mochten er dusdanig veel krassen en deuken zichtbaar zijn en vindt u deze niet passend, dan kunt u uw houten vloer vaak laten renoveren. Door het schuren en behandelen van houten vloeren, ziet u deze beschadigingen niet tot nauwelijks meer terug.

Mocht u na dit artikel geïnteresseerd zijn in het renoveren van uw houten vloer. Neem dan vrijblijvend contact op met Woodstep voor meer advies of een afspraak.

TOP