Bamboe vloeren
22 februari 2020
Een bamboe houten vloer

Er zijn vele diverse soorten bamboevloeren beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan verschillende soorten en verschillende maten. Maar wat is nu precies een bamboevloer? Welke opties kunt u kiezen? Wij geven u graag meer informatie in dit artikel.

Wat is een bamboevloer?

Wanneer iemand het woord bamboe benoemd, dan denken wij snel aan lange dunne bamboestokken die worden gebruikt voor het rechthouden van struiken en planten. Een bamboehouten vloer wordt dan ook niet gemaakt van een boom, maar van een grassoort dat verhout en snel groeit. Wanneer dit grassoort zich in het groeiseizoen bevindt, dan kan de plant wel 30 tot 50 centimeter groeien per dag. De kap en groeiwijze van bamboe zorgen ervoor dat het ecologisch zeer verantwoord is.

Waarom zou ik kiezen voor een bamboehouten vloer?

U wilt een nieuwe vloer, maar wilt graag kiezen voor 'anders dan normaal'? Dan is de bamboehouten vloer een zeer stijlvolle, harde en duurzame keuze! Daarnaast geeft bamboe een hele warme uitstraling en een prachtige kleur.

Een bamboevloer is tevens een ecologisch verantwoorde vloer. Dit komt doordat bamboe vrijwel een onuitputtelijke bron is en dus op ecologisch gebied en zeer goed alternatief voor de traditionele houtsoorten. Wat hardheid betreft, is bamboe een sterk materiaal. Het is bijvoorbeeld harden dan een eikenhouten vloer, wat uiteraard ook weer vele voordelen biedt.
Bovendien werken bamboevloeren nauwelijks, dat komt door de hoge druksterkte van bamboe.

Wat is geperst bamboe?

Er zijn verschillende manieren waarop een bamboevloer wordt geperst. Dit zorgt ervoor dat er veel verschillende keuze mogelijkheden te verkrijgen zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan density, side pressed en plain pressed.

Bij een plain pressed bamboevloer, worden de strips horizontaal naast elkaar geperst, onder hoge druk verlijmd en met schitterende bamboeknopen gelegd.

Een side pressed bamboevloer is, zoals de naam aangeeft, zijwaarts geperst. Hierdoor worden lijnen fijner en bamboeknopen minder goed zichtbaar.

In het geval van density, wordt er gebruik gemaakt van verdrukking van de vezels. De naam betekent 'gecomprimeerd', wat blijkt uit de eigenschap dat het verkrijgt bij deze techniek, die ervoor zorgt dat de vloer tweemaal harder wordt dan bij de andere technieken.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar