De voordelen van breed laminaat

De voordelen van breed laminaat

20 juni 2020

Wat is breed laminaat?

Een laminaat vloer kent meerdere voordelen. De vloeren kunnen eenvoudig zelf gelegd worden, zijn eenvoudig om schoon te houden en vergen weinig onderhoud. Daarnaast is er altijd een ruim assortiment aanwezig aan kleuren, patronen en ook diverse breedtes. Hierdoor zit er voor iedereen wel een laminaatvloer tussen die bij hem/ haar past. Bij Woodstep merken we dat er steeds meer klanten geïnteresseerd zijn in extra brede laminaat planken. Speciaal voor u hebben wij merken in ons assortiment opgenomen, die brede laminaat vloeren aanbieden, zoals bijvoorbeeld Quick-Step.

Maar wat is het voordeel van extra breed laminaat? Lees verder en wij vertellen u waarom veel klanten kiezen voor deze extra brede stijl laminaat.

Wat zijn de voordelen van brede laminaat planken?

Wellicht de meest bekende reden om te kiezen voor extra breed laminaat, is omdat het de ruimte in uw woning groter doet lijken. Daarnaast zorgen de brede planken voor een sfeervol en ruimtelijk effect.

Ook is breed laminaat een stabiele vorm van houten vloer en deze kan sneller worden gelegd dan smallere planken. Dit komt doordat iedere plank een groter oppervlak bestrijkt. Voor de v-groef tussen de planken heeft u in principe keuze tussen twee vormen. Dit zijn de v-groef rondom de plank (4 v-groeven) en de v-groef aan de lange zijden (2 v-groeven). Planken met 4 v-groeven zorgen voor een robuuste uitstraling, doordat ze los van elkaar lijken te liggen. Daarnaast spelen de nerven en de structuur uiteraard een grote rol in de ruimtelijke uitstraling. Mocht uw voorkeur toch uitgaan naar een vloer met 2 v-groeven, dan profiteert u van een prachtig doorlopend patroon. Dit geeft de ruimte een eindeloos ruimtelijk effect.

Woodstep shop

Mocht u na het lezen van dit artikel interesse hebben gekregen in brede laminaatvloeren, dan kunt u voor inspiratie terecht in onze webshop. Mocht u nog met vragen zijn blijven zitten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar