Droogtijd van een behandeling bij warm weer

Droogtijd van een behandeling bij warm weer

29 juni 2019

Droogtijd van een behandeling bij warm weer

Het behandelen van houten vloeren, is een dagelijkse bezigheid hier bij Woodstep. Iedere dag wordt er hard gewerkt om het beste resultaat neer te zetten. Zelfs met het tropische, warme weer in de zomerperiode.

Natuurlijk reageert iedere behandeling anders op het warme weer. Het is geen probleem om uw houten vloer te laten behandelen in deze periode, echter loopt u wel tegen een langere droogtijd aan. Gezien Woodstep gebruikt maakt van de drie standaardbehandelingen (olie, hardwax en lak), is het handig om te weten dat het wellicht langer kan duren voordat de behandeling op uw vloer volledig droog is.

Hoe lang duurt het voordat de behandeling droog is bij warm weer?

Normaliter wordt er aangegeven dat de houten vloer 24 uur na het behandelen pas weer belopen mag worden en de ruimte weer mag worden ingericht. Gezien het langer kan duren voordat de behandeling droog is, is het beter om op warmere dagen de behandeling 48 uur lang de tijd te geven om te drogen.

Het uitharden van de behandeling bij warm weer

Daarnaast wordt aangegeven dat de behandeling gedurende 2 weken volledig dient uit te harden. In deze warmere periodes, is het belangrijk om te weten dat de behandeling 2,5 – 3 weken volledig aan het uitharden is.

Bent u er niet helemaal zeker over of u uw vloer weer kunt belopen na de behandeling? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Woodstep, zodat wij met u mee kunnen denken.

Nu geholpen worden?

Meer dan alleen professioneel advies; iemand die met je meedenkt.
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar