Heeft u weleens het idee dat u iets mist in de ruimte van uw huis, alsof deze niet compleet is? Mist u warmte of een natuurproduct? Dan is een houten vloer wellicht iets voor u. Het is niet nodig om een ander soort houten vloer aan te schaffen indien er al een houten vloer aanwezig is in een aansluitende ruimte. U kunt er namelijk voor kiezen om een bestaande houten vloer aan te leggen met soortgelijke houten planken. Hierover leest u alles in dit artikel.

Voor welke behandeling kiest u?

Het is niet vreemd om ervoor te kiezen om de gehele vloer te laten schuren en opnieuw te laten behandelen wanneer er een gedeelte wordt aangelegd. Dit zorgt er namelijk voor dat het kleurverschil minimaal blijft en zowel de nieuwe als de oude vloerdelen goed op elkaar aansluiten. Het is belangrijk om na te denken over welke uitstraling u het allerliefst terug wilt zien in de ruimte. Is dit mat, een lichte glans of een hardere glanslaag? Daarnaast kunt u er vaak ook voor kiezen om een geheel nieuwe kleur te laten aanbrengen. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kunt u contact opnemen met Woodstep zoals onderaan dit artikel vermeldt.

Zelf de houten vloer leggen

Indien u van plan bent om de houten vloer zelf aan te leggen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Een houten vloer is bijvoorbeeld moeilijker te leggen, dan een laminaat vloer. Een laminaatvloer hoeft u enkel aan elkaar te klikken, bij een houten vloer gaat er iets meer voorbereiding aan vooraf. Tip: Maak van tevoren een plattegrond van de kamer en bereken het aantal banen. Controleer of de vloer goed droog is, zeker als u de vloer aanlegt in een nieuw huis.

Inspiratie voor houten vloeren

Nu u weet welke houten vloer u neemt, welke behandeling er op komt en hoe deze vloer gelegd dient te worden, rest er slechts één vraag. Hoe stemt u de kamer af op uw houten vloer en andersom? Er zijn veel leuke sferen die u kunt uitoefenen in een kamer met een houten vloer. Kijk goed naar het hout waar uw voorkeur naar uit is gegaan. Heeft u gekozen voor een lichte houten vloer? Dan kunt u deze het beste ophelderen met vrolijke kleuren en veel lichtinval. Heeft u gekozen voor een massieve houten vloer? Dan sluit zakelijk meubilair hier beter op aan. Voor meer inspiratie en tips kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen in onze showroom.

Contact

Indien u na het lezen geïnteresseerd bent geraakt in het laten aanleggen op uw huidige houten vloer, dan kan Woodstep dit eenvoudig voor u uitvoeren. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen per e-mail (aanvragen@woodstep.nl) of per telefoon (0546 232 036).