Een krasvrije vloer

Een krasvrije vloer

2 januari 2021

Krasvrije vloer

Heeft u een nieuwe of bestaande woning en bent u op zoek naar een vloer die krasvrij is en blijft? Dan zijn er uiteraard heel wat dingen waar u aan dient te denken. Woodstep helpt u hier graag bij.

Wat is belangrijk voor een krasvrije vloer?

Het gewenste houtsoort is allereerst belangrijk. Vaak wordt deze bepaald door persoonlijke voorkeur, uw bestaande interieur en gewenste stijl. Ook uw budget speelt hierin uiteraard een grote rol. Want wat kost nu zo'n krasvrije vloer?

Ook de volgende punten zijn heel belangrijk:

  1. Is het mogelijk dat u veel onderhoud uitvoert of moet de vloer zo min mogelijk onderhoudsintensief zijn?
  2. Hoe ziet uw gezin er uit? Zijn er veel kinderen en huisdieren?

Een nieuwe vloer is een flinke investering. U wilt uiteraard graag dat deze jarenlang mooi blijft. Een vloer die nooit krassen krijgt, dat is toch te mooi om waar te zijn? Dat klopt inderdaad, want elke vloer zal op den duur krassen krijgen. Wel is de ene vloer hier gevoeliger voor dan de andere. Onderhoud speelt hierin de grootste rol. Goed onderhoud voorkomt namelijk het grootste deel van de krassen. Dit geldt voor alle typen vloer; hout, laminaat, pvc, maar ook stenen vloeren.

Krasvrije pvc vloer

Als u op zoek bent naar een vloer die lijkt op een houten vloer, maar dan zonder onderhoud en veel minder krassen, dan is een pvc vloer meer voor u. Deze vloeren zijn zeer sterk, geluiddempend en vrijwel geheel krasvrij. Doordat de vloer zeer onderhoudsvriendelijk is, valt dit type vloer bijzonder goed krasvrij te houden. Door regelmatig te stofzuigen, zullen vuil en stenen geen kans krijgen om krassen te maken. Goede inloopmatten helpen hier ook bij. Daarnaast kunt u meubelpoten voorzien van vilt, om de kans op een krasvrij vloer te verhogen.

De kwaliteit

Voor houten of laminaatvloeren is kwaliteit vooral heel belangrijk. Door de moderne technieken, wordt ook deze steeds beter. De beschermlagen, kliksystemen en fotoprints worden steeds sterker. De moderne toplagen zijn keihard en nagenoeg krasvast. Daarnaast is voornamelijk de afwerking heel belangrijk bij een houten vloer. Ook het onderhoud dat hierbij hoort is essentieel. Door te kiezen voor een sterke behandeling zoals lak en deze vaak te onderhouden, kunt u de vloer zoveel mogelijk krasvrij houden. Denk hierbij ook aan regelmatig stofzuigen en dweilen.

Krasvrije houten vloer van Woodstep

Bent u op zoek naar een krasvrije houten vloer, dan is een hardhouten vloer de beste keuze. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan houtsoorten zoals eiken. Dit type vloeren zijn minder gevoelig voor krassen en beschadigingen. Hierdoor hebben zij ook een langere levensduur. Bij Woodstep beschikken wij over een groot assortiment aan krasvrije vloeren. Wenst u meer te weten over krasvrije vloeren, dan kunt u altijd langskomen in onze showroom voor advies. Daarnaast staan wij ook telefonisch, per e-mail of met de chatfunctie op de website voor u klaar.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Wat is een kasteelvloer?
15 september 2020

Wat is een kasteelvloer?

Een kasteelvloer is een type vloer waar weinig mensen nog van gehoord hebben. Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar