Wilt u een houten vloer kopen en deze laten leggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Het enige wat u nog te doen staat, is het maken van de juiste keuze qua uitstraling. Het kopen van een houten vloer is niet zomaar iets. In dit artikel wordt aangegeven waar u op dient te letten bij de aanschaf van een houten vloer. Het leggen van een houten vloer, heeft net zulke grote kwaliteitsverschillen als het product zelf. Het is daarom zaak om referenties te lezen van het desbetreffende bedrijf, zodat u er zeker van bent dat het laten leggen van de houten vloer perfect wordt uitgevoerd.

Waarop letten bij het kopen van een houten vloer

Zoals hierboven vermeld, zijn er een aantal zaken waarop gelet dient te worden bij de aanschaf van een nieuwe houten vloer. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het bedrijf, de kwaliteit van de houten vloer, waar komt het hout vandaan, waar wordt het product geproduceerd, wat is de opbouw, welke garanties worden gegeven, hoe lang zijn de vloerdelen, wat is de dikte en breedte etc. Hieronder volgen enkele tips, zodat u weet met welk bedrijf u met gerust hart in zee kunt gaan:

- Een kwalitatief hoogwaardige houten vloer heeft een toplaag van massief Europees eiken en een onderlaag van berken multiplex;
- Diktes lopen veelal van 12mm t/m 20mm dik. De toplaag is veelal 3,4 of 5 mm dik en de onderlaag veelal 9, 12 of 15mm dik;

- Daarnaast zijn de volgende vragen goed om te stellen: Waar halen jullie het hout vandaan? Waar wordt het product geproduceerd? Welke garanties geven jullie? Hoelang zijn de vloerdelen?;

- Als u op pad gaat voor het kopen van een houten vloer, is het altijd verstandig om vooraf enige kennis op het internet op te doen.

Het laten leggen van de houten vloer

In de kwaliteit van het laten leggen van een houten vloer zitten grote kwaliteitsverschillen. Lees daarom altijd meerdere referenties van het desbetreffende bedrijf. Op deze manier kan je goed nagaan over hoe tevreden mensen zijn over de legwijze. Naast het leggen van de houten vloer is het ook zaak om na te gaan welke overige materialen worden gebruikt, hierbij valt o.a. te denken aan; lijm, ondervloer, plinten en olie.

Hopelijk biedt dit artikel voldoende informatie voor het kopen van houten vloer en het laten leggen hiervan. Mocht u meer informatie nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op!