Het verschil tussen laminaat- en parketvloeren

Het verschil tussen laminaat- en parketvloeren

15 augustus 2020

Het verschil tussen laminaat- en parketvloeren

Vaak krijgen wij de vraag wat het verschil is tussen een parket- en laminaatvloer. Hierover leest u meer in dit artikel.

Wat is laminaat?

Laminaat lijkt bij de eerste oogopslag op een echte houten vloer. Toch is dit niet het geval. Laminaat is namelijk opgebouwd uit vier verschillende lagen. De eerste laag is een doorzichtige toplaag gemaakt van kunststof. Deze toplaag zorgt voor bescherming. De tweede laag is gemaakt van papier waarop een houtprint wordt gedrukt. De derde en tevens dikste laag is gemaakt van HDF, wat hoogwaardig samengeperst hout is. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid. De laatste laag is een beschermende laag voor de vloer, die de vloer beschermt tegen vocht van de onderkant.

Wat is parket?

Parketvloeren zijn volledig gemaakt van echt hout. Hiervoor worden vele verschillende soorten hout gebruikt. Eikenhout is hierin veelvoorkomend, gezien deze het meest bewerkbaar is. Een parketvloer vergt onderhoud, gezien vocht of vlekken hierin kunnen trekken. Daarnaast is het nodig om de vloeren eens in de zoveel tijd te behandelen.

Wat is het prijsverschil?

Laminaat is een goedkopere optie dan parket. Het wordt namelijk gemaakt van goedkopere materialen dan hout. De prijs van laminaat hangt vaak af van de duurzaamheid van de vloer.

Werken beide soorten vloeren?

Doordat laminaat niet volledig van hout is gemaakt, werkt deze nauwelijks. Dit betekent dat de vloer minimaal uitzet en krimpt bij verschillen in luchtvochtigheid. Parketvloeren hebben dit dus wel, gezien deze volledig van hout zijn gemaakt.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar