Een donkere houten vloer

Een donkere houten vloer

6 juli 2019

Kleurtrend: De donkere houten vloer

Het tegenovergestelde van de lichte houten vloeren trend, is er nu ook een nieuw opkomende trend; de donkere houten vloer. Door de luxe uitstraling van een donkere houten vloer in huis, wordt dit type veel vaker gekozen boven de lichte houten vloer.

Voordelen van een donkere houten vloer

Het grootste voordeel van het hebben van een donkere houten vloer, is de sfeer die deze afgeeft. Het geeft warmte aan je interieur en heeft meer karakter dan een lichte houten vloer.

Uiteraard zijn er een aantal zaken waar rekening mee gehouden dient te worden wanneer men kiest voor een donkere houten vloer. Zo kan het ervoor zorgen dat de ruimte kleiner lijkt, wanneer er niet voldoende gespeeld wordt met licht. Het beste is dus om te kiezen voor licht meubilair en lichte wanden bij een donkere houten vloer.

Op deze manier is het mogelijk om een aantal objecten te accentueren. Een wit meubel zal meer opvallen dan een donker meubel op de donkere vloer.

Woonaccessoires bij een donkere houten vloer

Woonaccessoires dienen met beleid gekozen te worden wanneer deze teruggezien willen worden in combinatie met een donkere vloer. Het gebruik van donkere kleuren is hiermee niet helemaal uit den boze. Het kan zelfs een schitterend effect opleveren wanneer er gekozen wordt voor een donkerbruin of zwart accessoire.

Daarnaast kan de donkere vloer heel goed gecombineerd worden met pastelkleuren binnen een interieur.

Zo valt te zien dat het hebben van een donkere houten vloer veelzijdig kan zijn. Bij het correct inzetten van de verschillende kleuren, zorgt men voor een gezellige, warme sfeer en een stoer karakter.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar