Tropische houten vloeren

Tropische houten vloeren

12 april 2019

Tropische houten/ parket vloeren

Een tropische houten vloer wordt vaak gekozen om zijn hardheid en warme, prachtige kleuren. Tropische houten vloeren worden in veel opzichten gebruikt. Zo komen ze vaak terug in woningen, maar ook in winkels en in kantoren.

Eigenschappen van tropische houten vloeren

De meest bekende tropische houtsoorten zijn jatoba, wengé, merbau en afzelia. Deze houtsoorten worden vooral geïmporteerd uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Het belangrijkste aspect van deze hardhouten tropische parketvloeren is de hardheid. Deze houtsoorten zijn bovendien zeer slijtvast. Daarnaast bieden ze een karakteristieke kleur dankzij hun exotische afkomst.

Het schuren, afwerken en behandelen van tropische houten vloeren

Het schuren van een tropische houten vloer, gebeurt bij Woodstep altijd stofvrij. De vloer wordt in het begin driemaal stofvrij geschuurd en vervolgens gepolijst. Daarna wordt er een behandeling aangebracht. Helaas laten tropische houtsoorten zich niet kleuren. Dit komt doordat de kleur niet wordt opgenomen door deze houtsoorten.

Uiteraard zijn er verschillende bedrijven die adverteren met het ‘omkleuren van een tropische houten parketvloer’. Echter biedt dit vaak niet het gewenste resultaat en haalt dit de originele, karakteristieke uitstraling van de vloer weg.

Het onderhouden van tropische houten vloeren

Het onderhouden van een tropische houten vloer, heeft volledig te maken met de behandeling die is aangebracht. Bij een olie, worden er onderhoudsmiddelen voor een olie gebruikt. Bij een hardwax worden de onderhoudsmiddelen voor een hardwax gebruikt en bij een lak insgelijks. Het voordeel van een tropische houten vloer, is dat het een harde houten vloer is en er dus niet snel krassen of deuken in vormen.

Wilt u uw houten vloer zo vakkundig en professioneel mogelijk laten schuren en behandelen? Dan kunt u altijd terecht bij Woodstep voor de laagste prijs en het beste resultaat!

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar