Uw houten vloer borstelen

Uw houten vloer borstelen

8 juni 2019
Een geborstelde houten vloer

Een geborstelde houten vloer geeft ongetwijfeld een prachtig effect. Het wordt gecreëerd door het zachte hout tussen de nerven weg te slaan. Hierdoor wordt de nerfstructuur duidelijker zichtbaar. Door het borstelen van de vloer krijgt het een ruwer oppervlak.

Welke houten vloer kan geborsteld worden?

Het is mogelijk om massieve houten vloeren en lamelparketvloeren te borstelen. Echter is de toplaag van een massieve houten vloer dikker, wat het tot een betere optie maakt. Het borstelen van een houten vloer gaat voor een klein deel ten koste van de levensduur. Dit is voor veel mensen geen probleem, gezien het zorgt voor een schitterend effect op het interieur. Een ‘echtere’ vloer dan een geborstelde houten vloer zal men immers niet snel vinden.

Effecten creëren met borstelen

Naast dat het een schitterende uitstraling geeft, is het ook nog eens mogelijk om verschillende effecten te creëren. Zo blijft een witte olie in de houtnerven zitten, wat de omranding van de houten vloer een andere kleur geeft. Een donkere olie daarentegen blijft in de nerftekeningen zitten wat het rondom de nerftekeningen lichter maakt.

Verschillende manieren van borstelen

Er zijn verschillende manieren van borstelen. Zo kan er heftig of rustig geborsteld worden. Heftig borstelen zorgt voor een stoere uitstraling met een uniek effect. Dit is alleen mogelijk bij een toplaag die dik genoeg is, zoals bij een massieve houten vloer bijvoorbeeld. Een rustig geborstelde vloer is vrijwel altijd mogelijk, echter zal het effect dan minder opvallen. Wel is de vloer dan eenvoudiger in onderhoud en zal de levensduur niet aangetast worden. 

Nu geholpen worden?

Meer dan alleen professioneel advies; iemand die met je meedenkt.
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar