Wat is een PVC vloer?

Wat is een PVC vloer?

7 maart 2020

Heel erg mooi natuurlijk, zo'n PVC vloer, maar wat is het nu precies? Woodstep legt het graag voor u uit! Steeds meer mensen ontdekken deze praktische, maar stijlvolle vloeren. Wellicht zijn PVC vloeren ook voor u een uitkomst.

Wat is een PVC vloer?

Indien u opzoek bent naar een gezellige sfeer binnenshuis, maar niet het vele onderhoud van een houten vloer in huis wilt halen, dan is een PVC vloer de perfecte oplossing voor u. PVC vloeren zijn momenteel ontzettend populair, omdat deze gemaakt zijn van kunststof, maar op het blote oog niet te onderscheiden zijn van houten vloeren. Doordat ze van kunststof zijn gemaakt, kunnen zij goed tegen een stootje en zijn ze eenvoudig qua onderhoud. Voor veel mensen dus de ideale uitkomst!

De voordelen op een rijtje

Houten vloeren zijn erg geliefd vanwege de gezellige en authentieke uitstraling. Helaas zijn ze niet altijd uiterst gebruiksvriendelijk en hebben veel onderhoud nodig. Daardoor kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. Tegenwoordig is een kunststof vloer haast niet te onderscheiden van een houten vloer. PVC vloeren voelen zelfs aan als echt hout door het reliëf in de toplaag.

Veel diversiteit

PVC vloeren zijn voor iedere ruimte geschikt, van badkamer tot slaapkamer. Dit komt doordat de vloeren weinig onderhoud behoeven en tevens waterbestendig zijn. De vloer blijft dan ook ontzettend lang mooi, zelfs in de badkamer of keuken. Daarnaast heeft u ontzettend veel keuze in kleuren en dessins bij kunststof vloeren. Dit komt doordat er veel verschillende merken zijn die verschillende dessins en kwaliteitsvormen aanbieden. Bij Woodstep hebben we veel verschillende kwaliteiten en dessins binnen ons assortiment.

Kan ik een PVC vloer zelf leggen?

Een PVC vloer kunt u eenvoudig zelf leggen. Dit komt doordat de meeste vloeren een speciaal systeem hebben, waardoor u ze alleen in elkaar hoeft te klikken. Daarnaast kunt u PVC vloeren goed combineren met vloerverwarming. Let er wel op dat u bij het leggen door een professional altijd garantie krijgt op de werkzaamheden. Dit kan u veel extra werk en teleurstelling schelen.

Helemaal van nu!

Kiest u voor een PVC vloer, dan kiest u voor een duurzame, maar ook erg trendy vloer voor uw woning. Bij Woodstep helpen we u graag met de keuze uit ons ruime aanbod aan PVC vloeren. Onze medewerkers adviseren u graag over alle voordelen en mogelijkheden in onze showroom, per e-mail of per telefoon!

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar