Welke meubels passen bij mijn houten vloer?

Welke meubels passen bij mijn houten vloer?

22 maart 2019

Meubels op een parketvloer

Nadat een houten vloer is geschuurd, komt men voor het volgende dilemma te staan; "Welke meubels passen het beste bij mijn houten vloer?". Het antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij simpel: alle meubels passen bij een houten vloer. Hierin verschillen de meningen uiteraard enorm, maar dat is een kwestie van smaak. Wel is het zo dat bepaalde meubels een vloer meer kunnen accentueren dan anderen.

Meubels bij een landelijke inrichting

Kiest men voor een landelijke inrichting, dan wordt er naast de houten vloer ook vaak voor gekozen om nog veel meer houten elementen te laten terugkomen. Hierbij is het essentieel dat er goed nagedacht wordt over de diverse afwerkingen van de vloer en de verschillende houtsoorten die terugkomen in het interieur. Zo is het beter om een houten kast van een andere houtsoort te kiezen dan de vloer, om zo de kast beter tot zijn recht te laten komen. Daarnaast is het belangrijk om ook te kiezen voor een andere kleur dan bruin. Zo valt wel te merken dat het kiezen van verschillende kleuren belangrijk is, zodat niet alleen die kleur opvalt, maar ook de houten vloer.

Meubels bij een moderne inrichting

Een ander type inrichting, is een modern interieur met een houten vloer. Hierin zal de inrichting minimalistisch, strak en design zijn. In deze inrichting past uiteraard ook heel goed een houten vloer. Bij dit type inrichting komt de kleur grijs vaak naar voren. Een grijze wand met strakke lijnen en het gebruik van RVS-achtige materialen kan dan ook niet missen. Hier is het dus ook weer belangrijk om te kiezen voor een andere kleur houten vloer, zodat deze niet wegvalt in dit interieur. Kies daarnaast ook voor een aantal opvallende kleuren die er uitspringen om het interieur echt een uniek en schitterend effect te geven. Azuurblauw of pastelkleuren geven een prettig resultaat.

De parketvloer beschermen

Ongeacht welke meubels u gaat combineren met uw houten vloer, is het belangrijkste om te onthouden dat de parketvloer goed beschermt dient te worden tegen krassen en deuken. Hiervoor kunt u beschermend vilt gebruiken onder uw meubilair. Ook doet u uw vloer goed door ervoor te kiezen om een aantal deurmatten in uw huis neer te leggen, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over krassen door zand of vuil.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar