Woodstep parket schuren

VOORJAARSACTIE

ONZE BESTE RENOVATIE DEAL!
PARKET SCHUREN NU 20% KORTING

Deze actie loopt nog:

0 0
dagen
:
0 0
uren
:
0 0
minuten
:
0 0
seconden

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Ervaren parketteurs
Klanten waarderen ons met een 9.6
Laagste prijsgarantie
Actief in heel nederland

Parket schuren en lakken

Je kunt jouw parketvloer op verschillende manieren een beschermlaag geven. Denk daarbij aan olie, wax en lak. We vertellen je graag meer over de voor- en eventuele nadelen die het lakken van jouw houten vloer heeft. Heb je op dit moment parket liggen dat toe is aan een opknapbeurt? Laat je vloer dan schuren en lakken. Zo zorg je niet alleen voor een mooie nieuwe uitstraling, maar ook voor een frisse beschermlaag.

Eikenhouten vloer
Stofvrij schuren houten vloer

Lak op de vloer gebruiken

Wat een lakbehandeling anders maakt dan een olie- en waxbehandeling, is het feit dat je met lak het hout volledig afsluit. Daardoor creëer je een optimale bescherming tegen vocht en vuil en is de vloer uitermate geschikt voor intensief gebruik. Bij lak heb je daarnaast veel keuze qua afwerking. Naast de bekende hoog- en zijdeglans uitstraling die lak heeft, heb je ook minder glanzende varianten. Denk daarbij aan een matte en transparante lak. Deze transparante lak is ook beschikbaar in een hoog- en zijdeglans variant

Weer genieten van je vloer?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en profiteer van onze tijdelijke actie.
Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft het lakken van de vloer ook nadelen?

Iedere soort behandeling heeft ten opzichte van andere behandelingen ook nadelen. Neem deze nadelen zeker mee bij het maken van jouw uiteindelijke keuze. Met de volgende punten moet je rekening houden wanneer je kiest voor een lakbehandeling voor jouw parketvloer.

Een gelakte vloer kun je niet plaatselijk bijwerken. Dit betekent dat krassen in de meeste gevallen zichtbaar blijven. Wil je ze wel wegwerken, dan moet de gehele vloer – of in ieder geval de ruimtes welke in elkaar doorlopen - opnieuw geschuurd worden. Op een donkere parketvloer zijn de krassen eerder zichtbaar dan bij een lichte kleur parket.
Het is niet altijd mogelijk om een kleur te kiezen. Onder andere het houtsoort is bepalend in het al dan niet geschikt zijn van specifieke kleuren. De keuze in uitstraling blijft dan vooral bij de verschillende varianten liggen (zoals mat of hoogglans).
Een lakbehandeling is duurder dan een olieafwerking.
Een gelakte (eiken) vloer wordt op den duur geel. Dit proces is niet tegen te gaan. Enkel door de vloer opnieuw te schuren en lakken is deze gele waas te verwijderen.

De voordelen van een afwerking met lak

Maak je de keuze om jouw vloer af te werken met lak, dan levert dat een aantal voordelen op. Bij Woodstep werken wij enkel met kwalitatief hoogwaardige laksoorten die onderstaande voordelen met zich meebrengen.

Met een lakbehandeling zorg je ervoor dat je parketvloer het beste bestand is tegen vloeistoffen. Door de nagenoeg complete bescherming is het een van de sterkste afwerkingen.
De vloer is zeer eenvoudig schoon te maken en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Doordat het een nagenoeg onderhoudsvrije vloer betreft, scheelt het je dus in tijd.
Bij een afwerking met lak heb je een keuze uit veel varianten. Zijde mat, mat, extreem mat maar ook (hoog)glans varianten. Ze kunnen zelfs een geoliede uitstraling evenaren.
Een parketvloer afgewerkt met lak heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar – bij standaard onderhoud als dweilen en stofzuigen.
De vloer is direct beloopbaar na de droogperiode.

Bekend van TV

Woodstep was te zien in het programma Heel Holland Woont op RTL4. Wil je ook een kijkje achter de schermen nemen? Bekijk dan de aflevering hier.

Onze werkwijze

1

Kennismaking

Wij bespreken je wensen en adviseren je over de verschillende mogelijkheden.

2

Stofvrij schuren

De volledige vloer wordt een aantal keer geschuurd voor een maximaal egaal resultaat.

3

Afwerkingen

Denk aan het plaatsen van plinten, het schuren van v-groeven of het drevelen en stoppen van spijkertjes.

4

Behandeling

Nadat de vloer volledig is afgewerkt wordt de gewenste behandeling aangebracht.

5

Oplevering

Nog even geduld voordat je weer mag genieten. De vloer mag de eerste 24 uur niet worden betreden.

Nu geholpen worden?

Meer dan alleen professioneel advies; iemand die met je meedenkt.

Wat is Skylt lak?

Wil je alle voordelen van een lakbehandeling, maar jouw vloer een onbehandelde uitstraling geven? Dan is Skylt lak de perfecte oplossing. Deze unieke onzichtbare, ultramatte lak geeft jouw vloer een optimale bescherming tegen slijtage en vlekken. Maar dan wel met een onbehandelde uitstraling als eindresultaat.

Vloer behandelen met skylt lak
H
Hement Ghisyawan

google star google star google star google star google star

Mijn verwachtingen waren overtroffen. Had niet verwacht dat de vloer er na 17 jaar intensief gebruik weer nieuw zou uitzien. Contact met Woodstep was heel plezierig en behulpzaam. Goed advies, flexibel en een scherpe prijs.

D
Daan Moerkerk

google star google star google star google star google star

Zeer tevreden. Afspraken perfect nagekomen. De medewerker was vriendelijk en behulpzaam en duidelijke uitleg over keuze kleuren van de olie. Erg blij met resultaat

A
Astrid Van Laaren

google star google star google star google star google star

Na 20 jaar goed versleten vloer laten schuren door pascal zeer vakkundig gedaan en is als nieuw. Hij gaf goed advies over de kleur en lak onze kamer lijkt wel groter zeer beleefd en netjes gewerkt.

Gedreven door vakmanschap

Wij hebben passie voor vloeren. Onze cultuur bestaat uit enthousiasme voor ons vak, het leveren van kwaliteit maar bovenal het overtreffen van verwachtingen. Afspraak is afspraak! Want wij begrijpen hoe belangrijk een planning kan zijn. Met Woodstep weet je waar je aan toe bent. Daarnaast zijn wij voortdurend bezig met innoveren en geven zowel om mens als milieu.

Team Woodstep
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar