Woodstep parket schuren

VOORJAARSACTIE

ONZE BESTE RENOVATIE DEAL!
PARKET SCHUREN NU 20% KORTING

Deze actie loopt nog:

0 0
dagen
:
0 0
uren
:
0 0
minuten
:
0 0
seconden

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Ervaren parketteurs
Klanten waarderen ons met een 9.6
Laagste prijsgarantie
Actief in heel nederland

Parket schuren en oliën

Er zijn verschillende manieren om jouw parketvloer af te werken nadat deze geschuurd is. Naast het gebruik van een lak of een hardwax is het ook mogelijk om de vloer te oliën. Olie staat er vooral om bekend dat deze een mooie, natuurlijke en matte uitstraling geeft. Omdat er geen laag op de vloer zelf wordt gecreëerd, de olie trekt namelijk in de vloer, blijven de elementen als het houtpatroon zeer mooi zichtbaar.

Stofvrij schuren houten vloer
Vloer behandelen met olie

Hoe vaak moet ik mijn parket oliën?

Een geoliede vloer gaat meestal 5 tot 10 jaar mee. Hier komt wel bij kijken dat een oliebehandeling 1 tot 2 keer per jaar met onderhoudsolie moet worden bijgehouden. Uiteraard is het mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de ruimte of er vaker of juist minder vaak onderhoud nodig is. Kleine en lokale delen zoals krassen, kringen en veel belopen delen kun je uiteraard in de tussentijd plaatselijk bijwerken.

Hoe lang mag je niet op een geoliede vloer lopen?

Voordeel van de meeste olie is dat deze vrijwel geen geur hebben en daarnaast na het aanbrengen na 24 uur weer beloopbaar zijn. De droogtijd kan meer dan 24 uur duren, afhankelijk van de temperatuur en/of luchtvochtigheid. Hierdoor geeft het afwerken van de vloer met olie weinig overlast en kun je de ruimte relatief snel weer betreden na het aanbrengen. Na volledige uitharding, dit duurt ongeveer 2 weken, geeft de olie weer een volledig beschermede werking. Let er in de eerste twee weken dus extra goed op dat de vloer niet in aanraking komt met vloeistoffen. Daarnaast is het belangrijk dat je de vloer niet afdekt met bijvoorbeeld vloerkleden of stuclopers.

Vloer behandelen

Weer genieten van je vloer?

Vraag een vrijblijvende offerte aan en profiteer van onze tijdelijke actie.
Vrijblijvende offerte aanvragen

Heeft het gebruik van olie op mijn parketvloer ook nadelen?

Elke soort behandeling heeft zijn eigen voor- en nadelen. Naast de eerdergenoemde voordelen, zijn er ook enkele nadelen voor een oliebehandeling.

Daar waar een wax- en lakbehandeling een goede bescherming bieden tegen vloeistoffen, levert een oliebehandeling een slechtere bescherming tegen bijvoorbeeld gemorste koffie of water. Je moet dus beter oppassen wanneer er vloeistoffen op de vloer terechtkomen. Wanneer je de vloer echter direct weer droogmaakt, voorkom je dat de vloeistoffen in het parket trekken.
Een geoliede vloer is om bovenstaande reden ook gevoeliger voor vlekken. Valt er bijvoorbeeld koffie op de vloer of loop je met modderschoenen door de woning, dan trekken deze vlekken sneller in een geoliede vloer. Hierdoor vraagt een parketvloer die is behandeld met olie vaak om meer / regelmatiger onderhoud.

Wat zijn de voordelen van een oliebehandeling?

Overweeg jij om jouw parketvloer te laten behandelen met olie? Dan is het een goed idee om de voor- en nadelen op een rij te zetten. Zo zie je snel of je de juiste behandeling kiest voor jouw situatie. De belangrijkste voordelen van een oliebehandeling zijn;

De structuur van het hout blijft perfect zichtbaar. Doordat de olie diep in het hout trekt, creëert het geen laag op het oppervlak. Hierdoor kan het hout goed blijven ademen.
Doordat de olie diep in het hout trekt, zal het niet gaan bladderen of scheuren.
Groot voordeel van een oliebehandeling is dat de vloer eenvoudig plaatselijk bijgewerkt kan worden. Wanneer er krassen ontstaan op een vloer die een oliebehandeling heeft ondergaan, hoef je dus niet het hele oppervlak te schuren. Je kunt enkel de kring of lelijke plek (licht) opschuren en vervolgens dit kleine stukje oppervlak nogmaals behandelen met olie. Doordat je de vloer plaatselijk kunt bijwerken, kun je bijvoorbeeld ook de keuze maken om veel belopen oppervlaktes met grotere regelmaat bij te werken.

Bekend van TV

Woodstep was te zien in het programma Heel Holland Woont op RTL4. Wil je ook een kijkje achter de schermen nemen? Bekijk dan de aflevering hier.

Onze werkwijze

1

Kennismaking

Wij bespreken je wensen en adviseren je over de verschillende mogelijkheden.

2

Stofvrij schuren

De volledige vloer wordt een aantal keer geschuurd voor een maximaal egaal resultaat.

3

Afwerkingen

Denk aan het plaatsen van plinten, het schuren van v-groeven of het drevelen en stoppen van spijkertjes.

4

Behandeling

Nadat de vloer volledig is afgewerkt wordt de gewenste behandeling aangebracht.

5

Oplevering

Nog even geduld voordat je weer mag genieten. De vloer mag de eerste 24 uur niet worden betreden.

Nu geholpen worden?

Meer dan alleen professioneel advies; iemand die met je meedenkt.
H
Hement Ghisyawan

google star google star google star google star google star

Mijn verwachtingen waren overtroffen. Had niet verwacht dat de vloer er na 17 jaar intensief gebruik weer nieuw zou uitzien. Contact met Woodstep was heel plezierig en behulpzaam. Goed advies, flexibel en een scherpe prijs.

D
Daan Moerkerk

google star google star google star google star google star

Zeer tevreden. Afspraken perfect nagekomen. De medewerker was vriendelijk en behulpzaam en duidelijke uitleg over keuze kleuren van de olie. Erg blij met resultaat

A
Astrid Van Laaren

google star google star google star google star google star

Na 20 jaar goed versleten vloer laten schuren door pascal zeer vakkundig gedaan en is als nieuw. Hij gaf goed advies over de kleur en lak onze kamer lijkt wel groter zeer beleefd en netjes gewerkt.

Gedreven door vakmanschap

Wij hebben passie voor vloeren. Onze cultuur bestaat uit enthousiasme voor ons vak, het leveren van kwaliteit maar bovenal het overtreffen van verwachtingen. Afspraak is afspraak! Want wij begrijpen hoe belangrijk een planning kan zijn. Met Woodstep weet je waar je aan toe bent. Daarnaast zijn wij voortdurend bezig met innoveren en geven zowel om mens als milieu.

Team Woodstep
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar