Een gerookte houten vloer

Een gerookte houten vloer

5 april 2019

Wat is een gerookte houten vloer?

De term ‘gerookte houten vloer’ is veelvoorkomend, maar wat houdt het precies in? Een gerookte houten vloer is een vloer waarvan de planken voor een bepaalde tijd in een hermetisch gesloten ruimte worden gehouden. In deze ruimte worden ammonia dampen gebruikt, die een reactie aangaan met het stofje looizuur, wat zich in het hout bevindt. Hoe langer de planken in deze ruimte liggen, hoe donkerder deze planken worden.

Houten vloer laten roken
Niet iedere houtsoort kan gerookt worden. Eiken is een van de weinige houtsoorten die zich laat roken. Dit komt doordat hier voldoende looizuur in zit, om een reactie aan te gaan met de ammoniakdampen. Van tevoren valt niet te zeggen hoe donker de planken worden na het roken. Dit ligt namelijk aan de hoeveelheid looizuur dat zich in de planken bevindt. Mede dankzij de verschillende aantallen looizuur in de planken, krijgt iedere plank een uniek karakter wanneer het uit de kamer komt. In het begin zal een gerookte vloer er vrij donker uit zien. Na verloop van tijd, zal dit echter afnemen.

Voordelen gerookte houten vloer

Misschien wel het grootste voordeel van een gerookte houten vloer, is dat het vergeling tegengaat. Vergeling is het verkleuren van het looizuur naar een gele kleur. Hierdoor komt de vloer er oud en vies uit te zien. Omdat het looizuur gerookt wordt en dus al vastheid heeft qua kleur, zal deze niet verkleuren naar geel. Mocht u dus opzoek zijn naar een vloer die er schitterend uitziet en niet vergeeld, dan is een gerookte vloer absoluut uw oplossing.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar