Een houten vloer in de keuken

Een houten vloer in de keuken

12 februari 2019

Houten- en parketvloeren in de keuken

Een veel gestelde vraag is: “Kan ik een houten- of parketvloer laten leggen in de keuken?” Het antwoord hierop is simpel; uiteraard is het mogelijk om de houten vloer door te leggen in de keuken. Hiermee wordt rust en eenheid gecreëerd. Daarnaast zal de ruimte stukken groter lijken. Andere vragen die vaak voorkomen zijn:

·         Hoe zit het met vlekken die in de houten vloer in de keuken trekken?

·         Zal de vaatwasser geen vochtvlekken achterlaten?

·         Wat gebeurt er als wij etensresten, olie of andere dingen laten vallen tijdens het koken? Trekken deze vlekken direct in de vloer?

Wanneer u uw vloer juist behandeld en onderhoudt, heeft u totaal geen last van vlekken. Tips en adviezen over het optimaal beschermen en onderhouden van een houten vloer in uw keuken, leest u in dit artikel.

De beste bescherming voor uw houten vloer in de keuken

De afwerking van de houten vloer, is van groot belang bij de wens deze door te laten leggen in de keuken. Wanneer de toplaag niet goed wordt afgewerkt, raden wij het af om de vloer door te laten leggen in de keuken. Wat is dan de beste behandeling voor een houten vloer in de keuken? Hierover lopen de meningen erg uiteen.

Welke behandeling is het beste voor de houten- of parketvloer in de keuken?

Een lak behandeling voor een houten vloer in de keuken is een goede keuze, omdat het niet snel vocht en vuil door laat. Vlekken blijven dus minimaal. Mocht er echter wel een keer vocht of vuil door worden gelaten of komen er krassen en deuken in de vloer, dan is het niet mogelijk om dit plaatselijk te herstellen en zal hoogstwaarschijnlijk de gehele vloer opnieuw geschuurd en behandeld moeten worden.

Een hardwax behandeling voor een houten vloer in de keuken, zorgt ervoor dat de vloer voor een groot gedeelte wordt beschermd tegen vocht en vuil. Ook krassen en beschadigingen kunnen eenvoudig bijgewerkt worden. Dat maakt de hardwax behandeling volgens ons tot de beste keuze voor een houten vloer in de keuken.

Een olie behandeling voor een houten vloer in de keuken is waarschijnlijk wel het minst geschikt. Dit komt door dat vocht- en vuilvlekken vrij snel in de vloer trekken. Het valt weliswaar plaatselijk eenvoudig bij te werken. Echter zal dit wel vaak moeten gebeuren wanneer de houten vloer in de keuken wordt gelegd met een olie behandeling erop. Dit raden wij dus af.

Een houten- of parketvloer leggen in de keuken

Onze voorkeur voor het leggen van parket- of houten vloeren in de keuken, is om de vloer NIET door te laten leggen onder de kastjes. De houten vloer kan het beste doorgelegd worden tegen de pootjes van het kastje aan, zodat de plint (schopplaat onder de kastjes) het parket afdekt en het lijkt alsof de vloer volledig doorloopt.

Er zijn hier drie hoofdredenen voor, namelijk:

1. Om geld en materiaalverspilling tegen te gaan;

2. Een parketvloer werkt, vooral als deze in de keuken wordt geplaatst. Wordt deze doorgelegd onder de kastjes, dan gaat de keuken meebewegen met het werken van de vloer. Dit kan zorgen voor schade op langere termijn;

3. Een parketvloer die onder de keuken doorloopt, kan niet worden gedemonteerd. Wanneer deze niet doorloopt, kan eenvoudig een gedeelte worden verwijderd en later worden teruggeplaatst, zodat bij bijvoorbeeld vaatwasser problemen niet de volledige vloer uit de keuken hoeft te worden verwijderd.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar