Veelgemaakte fouten bij houten vloeren

Veelgemaakte fouten bij houten vloeren

29 augustus 2020
Veelgemaakte fouten bij houten vloeren

Houten vloeren kunnen heel lang meegaan. Daarnaast kunnen ze heel lang mooi blijven. Er zijn echter een aantal veelgemaakte fouten die de levensduur van de houten vloer nadelig beïnvloeden. Lees onderstaande tips om te weten wat u vooral niet moet doen.

Tip 1: Speelgoed laten slingeren

In huishoudens met kinderen komt het weleens voor dat speelgoed in alle hoeken en gaten van de ruimte achter blijft. Dit kan heel snel zorgen voor krassen en slijtage. Berg speelgoed na het spelen altijd op in een daarvoor bestemde kist of leg een kleed neer waar het speelgoed op kan liggen.

Tip 2: Geen vilt onder uw meubilair

Er wordt altijd geadviseerd om uw meubilair te voorzien van viltdoppen. Dit voorkomt namelijk een groot deel van de krassen en slijtage op de lange termijn. Daarnaast wordt het aangeraden om uw vilt regelmatig te controleren en nieuwe viltdoppen te plaatsen wanneer nodig.

Tip 3: Het ontbreken van een schoonloopmat

Een schoonloopmat is de eenvoudigste manier om krassen te voorkomen. Bezoekers zullen bij het zien van een schoonloopmat hun voeten vegen, waardoor er minder zand en vuil op de vloer komt. De toplaag zal hierdoor langer goed blijven. Ook scheelt dit een hoop schoonmaken.

Tip 4: Schoenen dragen tijdens het dweilen

Hoe goed u uw voeten ook veegt, er blijft altijd vuil aanwezig onder uw schoenen. Trek uw schoenen uit wanneer u gaat dweilen. Zo voorkomt u dat de vloer direct vies wordt nadat u heeft gedweild.

Tip 5: Met teveel water dweilen

Dweilen is een klusje dat regelmatig dient te gebeuren om de uitstraling van de vloer zo lang mogelijk te behouden. Te veel water is echter niet goed voor de vloer. Hierdoor kan de vloer bijvoorbeeld kromtrekken of verkleuren. Dit wil uiteraard niemand. Gebruik dus een vochtige, maar niet te natte dweil.

Contact

Bent u benieuwd op welke manieren uw houten vloer nog langer zijn uitstraling behoudt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch op 0546 232 036 of per e-mail via aanvragen@woodstep.nl.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Koningsweek actie, schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar