Onderhoud van uw houten vloer

Onderhoud van uw houten vloer

30 november 2018
Uw houten plankenvloer onderhouden

U wilt uw houten vloer uiteraard zo goed mogelijk verzorgen. Het is daarom van belang dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd. Tevens dienen er onderhoudsproducten worden gebruikt die geschikt zijn voor de aangebrachte behandeling.

Soort houten vloer

Voor het onderhouden van een houten vloer, is het niet van belang om te weten welke houten vloer u heeft. Onderhoud voor traditioneel parket, een massieve houten vloer, een samengestelde plank, lamelparket en fineerparket is allemaal hetzelfde.

Behandeling en afwerking

Weten welke behandeling of afwerking er is aangebracht op de houten vloer, is echter wel van belang. Het is belangrijk om te weten of er een olie, hardwax olie of lak is aangebracht. Aan de hand hiervan dienen de onderhoudsmiddelen gekozen te worden.

Het onderhoud van de parket- of houten vloer in het algemeen

Alle afwerkingen hebben een algemeen schema, deze is als volgt:

Dagelijks: Stof en vuil verwijderen met een stofdoek (wissersysteem) of stofzuiger (met parketborstel).

Periodiek: Aanbrengen van een onderhoudsmiddel (meerdere malen per jaar, vooral op slijtplekken als looppaden, de keuken, zitgedeeltes en eethoeken).

Beschadigingen houten vloer voorkomen

Om beschadigingen aan uw houten vloer te voorkomen, is het belangrijk dat u zorgt voor de juiste middelen. Zo kunt u bijvoorbeeld vilt plaatsen onder uw meubels, vooral als die vaak verschoven worden. Ook dient u bloempotten nooit rechtstreeks op de houten vloer te zetten, maar gebruik te maken van onderschotels. Zorg voor de juiste wielen voor uw meubels, voor uw houten vloer heeft u zachte wieltjes nodig die het gewicht goed kunnen dragen. Wanneer het niet mogelijk is om de bestaande wieltjes te vervangen (piano, antiek/modern meubelstuk), dan kunt u meubelschotels onder de wieltjes plaatsen. Zorg voor een goede klimaatbeheersing. Dit kunt u in de gaten houden door middel van een hygrometer en het op peil houden door middel van een luchtbevochtiger/luchtontvochtiger. Denk wel aan het tijdig vervangen van het filter.

Heb je een vraag?

Stuur ons een bericht en je hebt binnen 24 uur een reactie.
Whatsapp ons
Een krasvrije vloer
2 januari 2021

Een krasvrije vloer

Bent u op zoek naar een krasvrije vloer, maar weet u niet waar u moet beginnen? Woodstep adviseert u hier graag over!

Lees de blog
Woodstep combideals
26 december 2020

Woodstep combideals

Woodstep levert een alles-in-één oplossing met de combideals in de webshop. Zo heeft u alles wat u nodig heeft in één keer in huis!

Lees de blog
Woodstep parket schuren

Probeer onze prijscalculator

Voorjaarsactie schuren nu van 18,95 voor 14,95 per m² *
Aantal m²
Behandeling
Totaal
0,00
incl. BTW
Volgende stap

* Bekijk de actievoorwaarden

Een scherpe deal met de beste service
Klanten waarderen ons met een 9.6
Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar